iVoox Podcast & radio
Descargar app gratis

Podcast
Un restaurant caníbal a Berlín 5h20
Por CatRàdio
231
312
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia va molt més enllà d'alimentar-se: és cultura. 1d33b
Paula Molés obre "Un restaurant caníbal a Berlín" per reivindicar que la gastronomia va molt més enllà d'alimentar-se: és cultura.
El 50% d'ostra del Delta s'exporta a França i després es torna a vendre aquí amb marques ses
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Tanquem temporada al Delta de l'Ebre, un dels hàbitats aqüàtics més importants del Mediterrani, declarat reserva de la biosfera per la Unesco. Visitem Mirador Badia, una musclera a la badia del Fangar on Xavier Cabrera, fill i net de pescadors i aqüicultors, ens mostra com es conreen els musclos i les ostres. Ens hi desplacem amb tot l'equip de cuina i els nostres col·laboradors habituals: Toni Massanés, Carme Gasull, Inés Butrón, Cristina Caparrós, Salvador Garcia-Arbós i Clara Antúnez. Descobrim els efectes de la regressió en aquest espai natural i com les famílies de la zona lluiten per defensar la seva forma de vida, fem història del seu consum, coneixem les propietats nutricionals de musclos i ostres i en reivindiquen el consum, sobretot de la més desconeguda ostra del Delta. Aprenen com es cuinen i descobrim quins vins hi casarien bé.
01:01:45
El maldecap de menjar fora quan s'és celíac
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Una persona celíaca no pot improvisar quan surt a sopar a un restaurant o quan marxa de vacances. Menys d'un 1% dels restaurants que asseguren que tenen una carta sense gluten estan acreditats per l'Associació de Celíacs de Catalunya. Parlem amb dues companyes de Catalunya Ràdio que són celíaques: Charlie Pee i Sílvia Creus. Hem quedat amb elles al restaurant METRIC M2, un restaurant que té la particularitat de tenir dues cuines diferenciades. El doctor Francisco Guarner, especialista en malalties de l'aparell digestiu del Centre Mèdic Teknon, ens explica què és exactament la celiaquia i desmunta uns quants tòpics. Inés Butron ens explica com han anat canviant els horts a Catalunya al llarg dels segles amb la influència dels àrabs i amb la incorporació d'hortalisses que arriben des d'Orient Mitjà i d'Amèrica. I al "Nyap o top?" convidem la Myrto Kalle, grega i osonenca que acaba de publicar "Sopars a la fresca" (Rosa dels Vents), a tastar una tsatsiki de supermercat.
01:02:59
Eduard Xatruch, xef del Disfrutar: "En un món on tot és tan mediàtic també es premia qui pica pedra"
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Anem a València a la gala dels "The world's 50 best restaurants", la cita on es dona a conèixer el llistat dels millors restaurants del món. Parlem amb Virgilio Martínez, del Central (Lima), escollit millor restaurant del món, i amb Eduard Xatruc, del Disfrutar, coronat com el segon millor del món i el millor d'Europa. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, reflexiona sobre la creixent influència de llistes i els interessos que s'amaguen al darrere. Visitem L'Estupendo de Badalona i parlem de xiringuitos de platja i d'altres arquitectures efímeres destinades a aconseguir ombra a l'estiu amb el dissenyador Oscar Guayabero. Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, reivindica l'alatxa, un peix blau de temporada molt semblant a la sardina i ens dona idees per cuinar-la. I per acabar, obrim gana amb l'especialitat del Restaurant Hostal Benet, de les Borges Blanques, a les Garrigues.
58:50
De les escombraries del supermercat a la cuina: restaurant antimalbaratament
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Descobrim el projecte culinari antimalbaratament de Nikoletta Theodoridi, una consultora d'il·luminació grega que viu a Barcelona. Primer, l'acompanyem un vespre a un supermercat a recollir el menjar que hauria acabat a les escombraries. L'endemà el cuina al seu restaurant, sObres Mestres, situat a la Lleialtat Santsenca, al barri de Sants. Jordi Luque Sanz ens fa una llista d'escumosos atípics per brindar a l'estiu, parlem amb Mireia Pujol-Busquets, del Celler de les Aus, a l'Alella Alta, i la sommelier Clara Antúnez ens fa un maridatge de cava amb plats cuinats per periodistes. Marc Casanovas ens explica quines són les varietats de cireres més saboroses que trobarem al mercat aquests mesos, i parlem amb petits productors sobre les dificultats que comporta el seu conreu i recollida. Finalment, obrim gana amb l'especialitat del restaurant Citrus del Tancat, a les cases d'Alcanar, al Montsià.
01:07:23
elBulli1846: motius per visitar el museu i motius per repensar-t'ho
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
El 15 de juny elBulli1846 obrirà al públic, i es convertirà en el primer restaurant del món transformat en museu; i on no es podrà menjar res. Parlem amb Ferran Adrià i analitzem per què elBulli ha estat tan influent en la història de la gastronomia. Fem tertúlia amb quatre col·laboradors del programa que ja han pogut visitar el museu i que, a més, van seguir de molt a prop la revolució que es va viure a cala Montjoi: Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; la periodista Carme Gasull, l'escriptor Salvador Garcia-Arbós i el crític gastronòmic Philippe Regol. I els hi preguntem a professionals d'àmbits que no tenen relació amb la gastronomia si visitarien o no el museu: el dramaturg Sergi Belbel, el neurocientífic David Bueno, l'analista polític Arturo Puente, l'arquitecta Benedetta Tagliabue i els components de Ladilla Rusa: Víctor Clarés i Tània Lozano.
01:10:07
Menjar al Primavera: "En un dia venc 1.500 hamburgueses. En servim una cada 25 segons"
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Anem al Primavera Sound amb Josep Martín, director del programa "Independents", d'iCat. Nacho Núñez, de Verbena Foodie, responsable de l'àrea gastronòmica del Primavera, ens explica com es gestiona la restauració d'un festival d'aquestes dimensions. Visitem les parades de menjar de La Porca (smashed burgers), RasoTerra (cuina vegana) i Abarka (cuina africana). També parlem amb Pau Roca, responsable de serveis del Cruïlla, i amb Enric Palau, codirector del Sónar. Inés Butrón ens explica l'origen militar de les conserves de llauna i ens dona idees per fer plats saludables amb llaunes de conserva. Al "Nyap o top?" enredem Víctor Clarés i Tania Lozano, dels Ladilla Rusa, perquè tastin una amanida russa de supermercat i obrirem gana amb l'especialitat del restaurant Terra de Berga.
57:56
El reporter de guerra que es va fer cuiner per remoure consciències
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Coneixem la història d'Andrés Torres, que ha estat corresponsal de guerra i és fundador de l'ONG Global Humanitària. Fa vuit anys va agafar una antiga granja de pollastres a Sant Martí Surroca i va obrir el restaurant "Casa Nova". Aquesta setmana, pagesos i ramaders del sector lleter han sortit al carrer per denunciar la situació que viuen. Fa unes setmanes eren els pescadors els que es manifestaven. En parlem amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. També visitem el port de Vinarós i parlem amb pescadors que fan la temporada del llagostí. La Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, defensa que el llagostí és víctima d'una gran injustíca, ja que els consumidors en coneixen sobretot les varietats congelades provinents de la pesca industrial. Descobrim el so de Salvador Garcia-Arbós i ens hi sumem a la Fira del Vi Solidari, al Masroig, amb l'especialitat d'"El Celler de l'Aspic", a Falset, al Priorat.
01:01:50
Com es crea una influencer de cuina des de zero
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Què és una influencer del menjar? Com han canviat la manera com mengem, les xarxes? Descobrim com treballa Ainhoa Aguirregoitia, coneguda com a Ainhoa Singular, que ha triomfat amb la seva cuina sense cuina, feta amb productes de molta qualitat i receptes molt senzilles. sc Xavier Medina, director de la Càtedra Unesco d'Alimentació, Cultura i Desenvolupament de la UOC, analitza com influeix Instagram en la nostra manera de cuinar i de menjar. Marc Casanovas i Oscar Teruelo, restaurador del Cèntric Gastro del Prat de Llobregat, reivindiquen la qualitat de la carxofa Prat (no carxofa del Prat), que perd terreny davant altres varietats, com la Green Queen, més resistents al canvi climàtic. Jordi Luque Sanz ens explica què és la cocteleria de mercat, i Clara Antúnez ens parla de dones que estan revolucionant el món del web. I acabem amb l'especialitat del restaurant Font Moixina, a Olot.
01:04:09
Celebrem 200 programes amb els millors estudiants de cuina de Catalunya
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Amb motiu dels nostres 200 programes, coneixerem els millors estudiants de cuina de Catalunya: Guillem Garcia i Raquel Fernández, guardonats amb els Premis Josep Lladonosa, que va ser mestre de cuiners i pioner en l'ensenyament formal de la cuina a Catalunya. Amb ells ens trobem a la cuina de Cocina Hermanos Torres. Javier Torres ens explica com va començar a cuinar amb Josep Lladonosa. Parlem de lletons amb Carme Gasull i Javi Estévez de La Tasquería, l'únic restaurant de l'estat espanyol on només s'hi cuinen menuts. Philippe Regol ens recomana tres restaurants gaditans singulars i acabem amb l'especialitat del restaurant Can Culleres de Barcelona, que participa en la Ruta dels Bunyols de Bacallà de la ciutat.
59:34
El pastisser de la Casa Blanca que no cuinava amb llard de porc per Obama
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Bill Yosses, xef i pastisser en cap de la Casa Blanca durant els mandats de George W. Bush i Barack Obama, ens explica com era cuinar per a dos dels homes més poderosos del món i per què els serveis secrets nord-americans li van picar el crostó. Ara, treballa per aconseguir que els pacients amb càncer puguin menjar millor desenvolupant menús adaptats per a persones que segueixen tractaments amb quimioteràpia o radioteràpia. Inés Butrón ens descobreix la història de la cuina a baixa temperatura, present a totes les cultures des de fa milers d'anys abans que l'alta cuina la fes famosa. També visita el restaurant caníbal Helena Miquel, periodista, actriu (aviat estrena pel·lícula amb Víctor Erice!) i cantant a Delafé y las Flores Azules. Per això li fem tastar un paté de flors blaves, de carxofes! Serà "Nyap o top"? I acabem amb l'especialitat del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer, aprofitant que la ciutat celebra la primera edició de la Fira Lo Caragol Food.
01:00:32
Flash Flash, el restaurant on avui anirien els Beatles
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Els restaurants Flash Flash i Il Giardinetto són diametralment oposats, però tenen en comú que tots dos són fites del disseny i l'arquitectura. Els visitem amb Òscar Guayabero, dissenyador de capçalera del programa. Darrere de tots dos hi ha la figura del mític fotògraf Leopoldo Pomés i dels arquitectes Alfonso Milá i Federico Correa. Amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, analitzem l'impacte de la sequera en el món de l'agricultura. Com pot afectar la falta d'aigua els conreus? Per on en les solucions? També visita el restaurant caníbal l'armadora de xarxes de la Barceloneta, Cristina Caparrós, que reflexiona sobre la falta de relleu generacional al món de la pesca. I parlem amb la nostra cuinera domèstica, que ens explica què està cuinant per dinar a casa seva. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Carbó de Begur, al Baix Empordà.
01:03:07
Pa de Sant Jordi i bombolles rosades: el menú literari del caníbal
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, especial Sant Jordi del "Restaurant Caníbal" en directe! Muntem la nostra paradeta al eig de Gràcia, 27! Hi aran Daniel Jordà, mestre forner al capdavant del forn Panes Creativos, proveïdor d'algun dels millors restaurants del país i autor de "Panes" (Larousse); Marc Casanovas, periodista, autor de "No soc un dels vostres" (Ara Llibres); Nicola Poltronieri, cuiner i presentador de Canal Cocina, que s'ha autoeditat el llibre "Mis cuentos para tu apetito"; Carme Gasull, periodista, autora d'"Enganxat", amb Raül Balam (Columna i Planeta Gastro); Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca, autor amb els seus germans d'"El Celler de Can Roca CCR" (Montagud), que sortirà a la venda el mateix dia de Sant Jordi, i Jordi Luque Sanz, periodista i autor de "Vins lliures" (Planeta Gastro). I també, en directe, descobrirem el so de Salvador Garcia-Arbós, menjarem pa de Sant Jordi i alguna altra sorpresa!
51:34
Especial Sant Jordi 2023 - 23/04/2023
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, especial Sant Jordi del "Restaurant Caníbal" en directe! Muntem la nostra paradeta al eig de Gràcia, 27! Hi aran Daniel Jordà, mestre forner al capdavant del forn Panes Creativos, proveïdor d'algun dels millors restaurants del país i autor de "Panes" (Larousse); Marc Casanovas, periodista, autor de "No soc un dels vostres" (Ara Llibres); Nicola Poltronieri, cuiner i presentador de Canal Cocina, que s'ha autoeditat el llibre "Mis cuentos para tu apetito"; Carme Gasull, periodista, autora d'"Enganxat", amb Raül Balam (Columna i Planeta Gastro); Josep Roca, sommelier d'El Celler de Can Roca, autor amb els seus germans d'"El Celler de Can Roca CCR" (Montagud), que sortirà a la venda el mateix dia de Sant Jordi, i Jordi Luque Sanz, periodista i autor de "Vins lliures" (Planeta Gastro). I també, en directe, descobrirem el so de Salvador Garcia-Arbós, menjarem pa de Sant Jordi i alguna altra sorpresa!
01:00:00
Juanito del Pinotxo, un símbol de Barcelona darrere d'una barra
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Recordem Joan Bayén, el Juanito del Pinotxo, amb el cuiner Carles Gaig i Inés Butrón, una de les autores de "La Boqueria del Juanito", el llibre que acaba de publicar Genco i que, sense voler-ho, s'ha convertit en un homenatge pòstum al Juanito. També comptem amb els testimonis d'algunes persones que el van conèixer bé: Carme Ruscalleda, Javier de las Muelas, Oscar Nebreda i Christian Escribà. Jordi Luque ens fa la llista de llibres sobre begudes per regalar aquest Sant Jordi a un amant del bon beure. Reem l'actualitat de la setmana, descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Viterra del Port Balís, de Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme.
58:20
La fàbrica de xocolata de Lluc Crusellas, el millor xocolater del món
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Anem a Vic i entrem a l'obrador de Lluc Crusellas, millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters a París. Ens explica com fa les mones de Pasqua i com treballa la xocolata. Carme Gasull, a "Menuts Gasull", ens explica plats i receptes que es fan amb sang: des d'embotits com el botifarró fins als civets. Sílvia Anglada, cuinera i propietària d'Es Tast de Na Sílvia, a Ciutadella, i el mestre xarcuter Xesc Reina ens parlen de la seva relació amb la sang. També visita el restaurant caníbal Philippe Regol, que ens explica la seva experiència menjant al Miramar, a Llançà, el restaurant de Paco Pérez. També ens revela la seva llista de restaurants on menjar un bon plat de pèsols. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i obrim gana amb l'especialitat del restaurant Les Palmeres de les Cases d'Alcanar, al Montsià.
57:51
Així es cuina a la presó: 50 menús diferents al dia per a més de 700 persones cuinats pels interns
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Visitem la presó de Puig de les Basses, a Figueres, per saber com s'organitza la cuina d'una presó que prepara el menjar per a més de 700 persones cada dia. A totes les presons catalanes són els mateixos interns que cuinen, després de fer uns tallers com a part de la seva formació ocupacional. En parlem amb dos dels treballadors del CIRE, el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció, el Josep Lluís i la Laura, amb el cap de cuina de la presó, el Josep Lluís, i amb dos dels interns, el Ricard i el Dani. Inés Butrón ens explica per què mengem bacallà per Quaresma. I torna el "Nyap o top?": convidem Juan Alpuente, el famós "xurrer tiktoker". Li fem tastar un coulant envasat de crema de pistatxo i xocolata blanca. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, i el seu arròs a la llauna amb pollastre de pota blava i carxofa
01:01:42
Eudald Carbonell: "La química del menjar processat ha propiciat el col·lapse com a espècie"
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Quedem amb l'arqueòleg Eudald Carbonell en un supermercat perquè ens expliqui què hi faria un home del Paleolític. Descobrim per què la dieta i la cuina han estat fonamentals en l'evolució humana i, sobretot, li preguntem com serà la nostra alimentació en un futur. Amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta i responsable de La Platjeta, analitzem alguns dels grans temes que es van plantejar a Gastromar, com l'aqüicultura, el consum d'algues i l'aposta per espècies de peix desconegudes per combatre la invasió del salmó a les peixateries i les cases. La fotògrafa Nani Nolla, autora del bloc "La cuina violeta", ens explica com cuina unes faves tendres amb pèsols de l'hort. Reem l'actualitat de la setmana, descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet. El cuiner Víctor Quintillà ens recomana el seu arròs de gamba de la Barceloneta.
01:01:32
Bunyols de figa: menjar de Falles per més que in els anys
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Els bunyols de figa, les figues "albardaes", són el menjar de carrer per excel·lència durant les Falles al País Valencià. En parlem amb Vicente Carratalà, al capdavant de la mítica xurreria Verdet de Borriana, a la Plana Baixa, i amb l'escriptor Joan Safont, que ens explica com s'ha transmès a la seva família de Mataró la recepta dels bunyols de figa de la seva besàvia borrianenca. També farem teoria del bunyol amb Jordi Butrón, fundador i director de l'escola Espai Sucre. Marc Casanovas ens porta la història de Maria Sánchez, una veterinària cordovesa que s'ha convertit en "la guardiana de les paraules dels mons rurals". Aprenem a fer un negroni perfecte amb Jordi Luque Sanz. Reem l'actualitat de la setmana, descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i obrim gana amb l'especialitat de la taverna valenciana Diània de Barcelona: l'arròs al forn.
01:08:06
Al Japó el sushi de salmó no existeix, és un invent nord-americà!
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Hiroko Shimbo és una cuinera japonesa pionera a introduir la cuina del Japó als Estats Units, on viu des de fa 24 anys i on és tota una autoritat en gastronomia japonesa. Ensenya cuina japonesa a diferents escoles nord-americanes, és consultora de restaurants i ha escrit llibres de referència sobre cuina japonesa per a occidentals. Menja al restaurant caníbal la periodista Carme Gasull i a la seva secció dedicada als menuts parlem de la tripa i visitem la parada Menuts Dafne, al mercat de Sants de Barcelona. També conversem amb el crític gastronòmic Philippe Regol, que ens recomana restaurants on menjar bé a París, València i Albacete. Reem l'actualitat de la setmana, descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Can Jeroni de Figueres i la seva sípia amb pèsols.
55:48
El meu somni no era ser manter. Soc pescador
Episodio en Un restaurant caníbal a Berlín
Entrem a "La Cuina del Macba", un dels projectes gastronòmics més engrescadors que coneixem. La seva creadora, la Marina Monsonís, ha convidat Àgueda Vitòria, antropòloga i pescadora del País Valencià, i dos membres del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona: els senegalesos Lamine Bathily i Papalai Sek. Amb tots ells parlem de com les grans companyies que fan pesca industrial estan acabant amb el futur de la pesca al Senegal. Amb la divulgadora de la història de la cuina Inés Butrón parlem del concepte "cuina de mercat". Quan es va començar a utilitzar? A quin tipus de cuina es refereix? Torna "Nyap o top?", la secció amb què decidim si un producte de supermercat és un desastre o bé una genialitat. Enganyem l'actriu Míriam Iscla perquè tasti un "brocomole", un guacamole fet amb bròquil. Reem l'actualitat de la setmana, descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat de l'Hostal Buenos Aires de Tremp, al Pallars Jussà.
01:02:08
Más de CatRàdio Ver más
Crims Carles Porta torna a la narració d'històries fosques i criminals després de l'èxit de "Tor, tretze cases i tres morts". Relats plens de suspens i intriga que mantindran els oients enganxats. Actualizado
El búnquer En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres a les nou del vespre, quan ja estan cansats d'haver sigut ciutadans exemplars durant tot el dia, es reuneixen al seu espai de confiança: un antic celler que han convertit en el seu local clandestí, un lloc gairebé de recés espiritual on poden opinar lliurement de tots els temes que vulguin, sense cap mena de pressió externa. Actualizado
En guàrdia! Enric Calpena sempre et fa estar "En guàrdia!". Trovadors medievals, les figures del crac del 29, ant per Cleòpatra o Ovidi Montllor. Tots tenen cabuda al programa de divulgació històrica dels episodis claus de la història. Un programa guardonat amb el Premi Ràdio Associació i el Premi Òmnium Cultural. Diumenge, de 15 h a 16 h. Actualizado
Listas del creador Ver más
También te puede gustar Ver más
Hotel Palestina El primer podcast català sobre reporterisme, amb corresponsals catalans com Manel Alías o Rosa Maria Calaf que ens expliquen, en primera persona, l'altra cara del relat dels conflictes bèl·lics. Actualizado
Despullem les persones Carlos Rodríguez despulla metafòricament les personalitats i personatges locals d'Arenys de Munt en entrevistes personals en profunditat. Actualizado
Ruraletes De la mà de la Txell Bonet anirem descobrim personatges i històries rurals. Cada capítol d'aquest podcast parlarà d'expressions culturals del món rural, tant avanguardistes com tradicionals. Actualizado